Harpiste Nienke van Leijden

Curriculum Vitae

Nienke van Leijden begon op negen jarige leeftijd met harp spelen. Zij kreeg haar eerste lessen van Pien Tieman. Haar eerste fase studie deed zij aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Zij kreeg daar les van Mapje Sewing en Ernestine Stoop, die haar begeleidde naar haar examen. In 2001 behaalde Nienke haar tweede fase diploma aan de Fontys hogeschool in Tilburg, wederom onder begeleiding van Ernestine Stoop.

Naast haar studie volgde ze diverse masterclasses in binnen- en buitenland, onder andere bij Alice Giles, Brigitte Sylvestre, Elisabeth Fontan-Binoche, Alfredo Rolando Ortiz en in 2014 Andrew Lawrence- King.

Op dit moment heeft ze verscheidene privé leerlingen in Drenthe en omgeving. In 2008 gaf ze samen met componist Clemens Krijger "Ratatouille" uit: een boek met 15 voordrachtstukken voor leerlingen die al een paar jaar les hebben.

Hiernaast geeft Nienke regelmatig concerten in samenwerking met diverse koren en gelegenheids ensembles. Met Irene Lopers Cardozo vormt ze een harp-fluit duo, waarmee ze door heel Nederland optreedt.

Uitgebreid CV (Acrobat PDF , 35k)