Harpiste Nienke van Leijden

Nieuws

1 november 2010

Op 20 november is er weer een leerlingenconcert. Dit keer in het dorpshuis te Elp. Het concertje begint om 20:00 en is voor iedereen gratis toegankelijk. De ideale gelegenheid om eens te zien of harp spelen bij Nienke ook iets voor jou is.

12 november 2009

[Foto harp/fluit duo Irene Lopes
       Cardozo en Nienke van Leijden ]

Sinds kort vormt Nienke samen met fluitiste Irene Lopes Cardozo een harp-fluit duo. Ze spelen op dit moment een overwegend Spaans programma met onder andere werk van Astor Piazzolla. Hou de agenda in de gaten voor optredens!

17 mei 2009

Nienke gaat verhuizen! Vanaf augustus gaat Nienke in Elp wonen. Haar harplespraktijk verhuist natuurlijk mee. Woon je in (de omgeving van) Elp en had je altijd al harp willen leren spelen? Dan kan dat vanaf half augustus bij je in de buurt! Neem voor een vrijblijvende proefles contact op, of kom op 6 juni om 15:30 naar het voormalig gemeentehuis te Westerbork om naar Nienke en haar leerlingen te luisteren.

29 april 2009

Op 6 juni voeren leerlingen van Nienke het stuk "Flidias" van Inge Frimout-Hei uit. Locatie: voormalig gemeentehuis te Westerbork aan het Burgemeester Gualtherie van Weezelplein 10. De uitvoering duurt van 15:30 tot 16:30 uur. Na afloop kan je zelf een harp uitproberen.


Grotere kaart.

16 januari 2009

In samenwerking met componist Clemens Krijger en illustrator Jon Brandes heeft Nienke een boek met 15 voordrachtsstukken voor harp gemaakt. Het heet "Ratatouille" en kan besteld worden op de website van Clemens Krijger.

9 november 2008

Op zaterdagmiddag 22 november geven leerlingen van Nienke een huiskamerconcertje. Als je graag wilt luisteren, neem dan even contact op.

20 mei 2008

Op zondag 1 juni geeft Nienke met enkele leerlingen een huiskamerconcertje. Daarnaast zal ze op 30 november een solo-concert geven met medewerking van kamerorkest Divertimento onder leiding van Bert Lammers.

15 november 2007

Na acht jaar les te hebben gegeven bij Fluxus centrum voor de Kunsten te Zaandam, heeft Nienke besloten daar te stoppen. Hoewel ze er altijd met veel plezier heeft gewerkt, begon de wekelijkse reis van Assen naar Zaandam toch behoorlijk zwaar te worden. Bij haar afscheid, op 22 december, zullen haar leerlingen het stuk "Blue Planet" van Inge Frimout-Hei ten gehore brengen. Het afscheid in Zaandam betekent echter ook nieuwe kansen in Assen, waar Nienke vanaf januari ook op maandag leerlingen kan ontvangen.

13 september 2007

Het nieuwe harples seizoen is weer begonnen!

27 mei 2007

De agenda is eindelijk weer bijgewerkt.

23 september 2006

[Foto Douwe, Hidde en Wiebe]

Na een behoorlijk intensieve start is alles weer normaal! Nienke geeft weer volop harples, zowel in Assen als Zaandam. Verder heeft ze woensdag 27 september het eerste optreden van het nieuwe seizoen.

23 februari 2006

Nienke is bevallen van een gezonde tweeling! Wiebe woog 3045 gram en Hidde 3390 gram.

4 februari 2006

De stijl van de webpagina is een beetje opgepoetst.

14 december 2005

[Overzichtsfoto huiskamerconcert]
Op 14 december was er een leerlingenconcert bij Nienke thuis in de huiskamer. Meer foto's volgen binnenkort.

1 november 2005

De layout van de web pagina is iets gewijzigd. De pagina zou er nu in meer browsers goed uit moeten zien.

28 oktober 2005

Het is weer broodnodig tijd voor een update. De agenda is aangepast. Op woensdag 14 december geven Nienke's privé leerlingen een concertje in Assen. Kom allemaal luisteren! Verder zijn de foto's van het harpkamp in een min of meer juiste volgorde gezet.

29 juli 2005

De hoge kwaliteits foto's van het harpkamp staan er ook op!

28 juli 2005

[Foto harpkamp concertje]

De foto's van het harpkamp 2005 zijn er! Voorlopig alleen in klein formaat, maar binnenkort staan ook de hoge kwaliteit versies erop.

5 juli 2005

De agenda is bijgewerkt. Komend weekend is het dan zover: het harpkamp van Fluxus centrum voor de kunsten! Een heel weekend met z'n allen op pad. Met harp, zonder ouders.

26 mei 2005

Nienke heeft meegewerkt aan de CD "Dream Tracks" van de beeldend componist Clemens Krijger.

11 mei 2005

Van 14 mei tot en met de zomervakantie geeft Nienke op zaterdagen tijdelijk les aan de muziekschool in Kampen. Het huiskamerconcertje, gegeven door leerlingen van Nienke op 18 mei, zal beginnen om 20:00. Gezien de beperkte ruimte is het handig om even te bellen als je wilt komen.

20 april 2005

Voor veel mensen is dit de tijd van het jaar om een muziek instrument en docent uit te kiezen. Op 18 mei zal Nienke daarom samen met haar leerlingen en huiskamerconcertje geven.

11 februari 2005

Op 22 en 23 februari speelt Nienke op het dichtersfestival "Schrijvers om de Noord" op Schiermonnikoog. Aan dit festival werkt ook de kersverse dichter des vaderlands, Driek van Wissen, mee.

20 december 2004

Er is in deze periode volop behoefte aan sfeer- en achtergrondmuziek. Op 28 november heeft Nienke gespeeld bij De Stelmakerij, een sfeervolle interieurwinkel in Oudeschans. Op 14 en 15 december hield Van Lanschot Bankiers in Groningen een portproeverij voor relaties. Op 14 december verzorgde Nienkes leerlinge Anniek de achtergrondmuziek. Een dag later nam Nienke zelf de sfeermuziek voor haar rekening.

29 september 2004

De vakantie zit er echt wel weer op. Er zijn verscheidene optredens in november en december aan de agenda toegevoegd. Een aantal met een symfonieorkest en een aantal in samenwerking met koren.

9 juni 2004

In deze tijd van het jaar kiezen veel (aspirant) leerlingen het instrument wat ze graag willen leren bespelen en de docent van wie ze het liefst les willen hebben. Dat is niet voor iedereen een gemakkelijke keuze. Om die keuze zo goed mogelijk te kunnen maken biedt Nienke gratis vrijblijvende proeflessen aan. Tijdens de proeflessen kun je kennismaken met Nienke en onder haar begeleiding de eerste beginselen van het harpspelen leren. Inmiddels hebben de eerste leerlingen zich al aangemeld.

De komende weken heeft Nienke tevens een aantal optredens met het studentenorkest Mira uit Groningen.

20 mei 2004

Het is alweer een tijdje geleden dat er iets aan de pagina's is veranderd. Vandaag is de agenda bijgewerkt en is er een puntsgewijs, uitgebreid C.V. toegevoegd aan de curriculum vitae pagina.

Op 29 mei werkt Nienke mee aan de open dag bij Parnas, Centrum voor de Kunsten in Leeuwarden. Je kan haar daar alles vragen over harp spelen en harples.

1 februari 2004

Nienke's webpaginas zijn de laatste tijd flink gegroeid. Dat maakte een grondig herontwerp nodig. Per vandaag is haar website vernieuwd en uitgebreid.

Er is een pagina toegevoegd waarin veel voorkomende vragen over de harp en harpspelen worden beantwoord. Verder is er nu een pagina over de verschillende soorten optredens die ze verzorgt. Nieuw is ook de links pagina, met verwijzingen naar andere harpisten, muziekscholen, ensembles en orkesten.

Heeft u opmerkingen over de paginas, of wilt u meer weten? Neem dan even contact met ons op.

27 januari

Nienke treedt op zondag 8 februari op met de Johan Willem Friso kapel. Zie de agenda voor details.

Bij de contact pagina is een kaartje van de omgeving van Nienkes huis toegevoegd.

20 januari 2004

[Foto: Nienke
        vertelt tijdens huiskamerconcert]

De agenda is bijgewerkt. Oude evenementen zijn verplaatst naar de agenda's van 2003 en 2004. Het huiskamerconcert was een succes. Er waren 10 mensen op afgekomen die een gezellige muzikale middag hebben beleefd. Tegen de zomer zal er nog eens een huiskamerconcertje worden georganiseerd.

Nienke heeft inmiddels redelijk wat media-aandacht gekregen. Op 2 januari was ze te horen in het radioprogramma "De Brink" van RTV Drenthe en op 16 januari speelde zij in "Boven het Maaiveld", een televisieprogramma van RTV Drenthe. In een lokaal huis-aan-huis blad heeft een mooie foto van het huiskamerconcert gestaan.

22 december 2003

De agenda is bijgewerkt. Er is parkeerinformatie voor het huiskamerconcertje op zaterdag 3 januari toegevoegd.

4 december 2003

13 december speelt Nienke in Dokkum een muzikale omlijsting bij toneelvoorstelling 'Gloed'. Zie de agenda voor meer informatie.

Valid XHTML
           1.0! Valid CSS! De layout van de webpagina is een beetje aangepast. Nienkes pagina voldoet nu volledig aan de W3C webstandaarden.

2 november 2003

Eerste aankondiging huiskamerconcertje op zaterdag 3 januari. Zie de agenda voor meer informatie.

16 oktober 2003

Nienke heeft een gezonde zoon gekregen. Zijn naam is Douwe. Met zowel Nienke als Douwe gaat alles uitstekend.