Harpiste Nienke van Leijden

Optredens

Nienke geeft regelmatig optredens. Ze begeleidt met enige regelmaat koren door heel Nederland. Ze verzorgt ook achtergrondmuziek in restaurants of bij recepties. Soms speelt ze solo of versterkt ze een professioneel of amateur orkest.

Solo

De mooiste soloconcerten geeft ze bij voorkeur op sfeervolle, niet te grote locaties. Zo heeft ze bijvoorbeeld in 2003 in samenwerking met organist Jeroen de Haan een soloconcert gegeven in de kapel van het landgoed Hemmen in de Betuwe.

Koorbegeleiding

Het grootste deel van haar optredens bestaat uit koorbegeleiding. Zowel alleen als met gelegenheids-ensembles. Ze begeleidde jarenlang "The Carol Singers" bij hun jaarlijkse kerstconcerten in Castricum, Krommenie, Heemskerk en Beverwijk en nam met hen een CD op. Ook begeleidde ze The Gents en het Roder Jongenskoor.

Als uw koor met Nienke een kerstconcert wil verzorgen, is het in verband met de drukte verstandig dat ruimschoots vantevoren vast te leggen. In andere perioden van het jaar is het over het algemeen rustiger en kan er op kortere termijn iets geregeld worden.

Orkesten

Nienke speelt regelmatig in zowel amateur- als professionele orkesten. Voorbeelden zijn het AJO Jeugd Symfonie Orkest provincie Utrecht, de Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso en het Trompetterkorps Bereden Wapens.

Achtergrondmuziek

Nienke heeft veel ervaring met het het verzorgen van achtergrondmuziek bij feestelijke gelegenheden zoals recepties, bruiloften, port- en wijn-proeverijen. Ze verzorgde verscheidene malen muziek bij lunches in het Amsterdamse Renaissance Hotel en brunches in het Efteling Hotel. In 2001 speelde ze tijdens de nieuwjaarsreceptie van het Amsterdams Havenbedrijf.

Op emotionele momenten is harpmuziek natuurlijk de mooiste muziek die iemand zich kan wensen. Nienke speelt vele stijlen, van klassiek via volksmuziek naar pop en jazz. In overleg kan voor iedere gelegenheid, van bruiloft tot begrafenis, de juiste muziek worden uitgezocht.

"Rare" of "Experimentele" dingen

Heeft u een "raar" idee, waar u graag harpspel bij wilt, dan is Nienke altijd in voor een experiment!